Nieuwsarchief

mei 2012

Onderhoud aan boerderij

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het onderhoud van de boerderij Dorpsstraat 168. Het is een boerderij van het Vlaamse middenlangsdeel type, gebouwd in 1866.

Lees meer...

Beachvolleybal op Doormanplein

Op het Doormanplein wordt vrijdag 1 en zaterdag 2 juni het Barendrechtse Beachvolleybalevent gehouden.

Op vrijdag worden er clinics gegeven aan middelbare scholen. Op zaterdag is het toernooi. 

Lees meer...

Fonds Rabobank steunt ZomerFeest

De organisatie van het ZomerFeest en WinterFeest heeft van het Coöperatiefonds van de Rabobank RMIJ een bedrag gekregen dat het mede mogelijk maakt om podiumdelen aan te schaffen.

De organisatie en vrijwilligers van het ZomerFeest/WinterFeest stellen deze donatie zeer op prijs en danken het fonds hiervoor hartelijk.

Lees meer...

Laatste Open Podium Barendrecht Klassiek van dit seizoen

Zaterdag 16 juni vindt in de Dorpskerk het derde open podium van Barendrecht Klassiek plaats. Inmiddels is het programma van 11.00 tot 16.00 uur gevuld.

Lees meer...

Zonnige doorkomst Roparun

Tweede Pinksterdag passeerden 325 teams het druk bezochte Doormanplein. Voor het eerst dit jaar werden twee Roparuns gelopen, de bekende route vanuit Parijs en de nieuwe vanuit Hamburg

Lees meer...

Jubileumactiviteiten Dorpskerk

In de Dorpskerk van Barendrecht zijn de hele maand juni nog activiteiten in het kader van het 500-jarig bestaan.

Lees meer...

Koffieconcert Barendrecht Klassiek in de Dorpskerk

Op 10 juni aanstaande organiseert de Stichting Barendrecht Klassiek weer een koffieconcert.

De uit Hongarije afkomstige pianiste Hanna Devich zal samen met Vera Lansink een programma verzorgen van barok tot moderne muziek.

Lees meer...

Open Kerk voor organisten

Welke organist zou niets eens willen spelen op het Dorpskerkorgel? Wie dat wil, is van harte welkom op zaterdagmiddag 26 mei in de Dorpskerk vanaf 13.30 uur. Dan organiseert de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk een Open Kerk voor organisten die het Vermeulenorgel willen bespelen.

Lees meer...

Kramen te huur op Zomerfeest

Het is nog mogelijk om een kraam te huren op het ZomerFeest.

Aanmelden: kraam@zomerfeestbarendrecht.nl (geen rommelmarkt).

Lees meer...

DeltaPort Donatiefonds steunt ZomerFeest

De organisatie van het ZomerFeest heeft van het DeltaPort Donatiefonds een bedrag gekregen van 750 euro voor de aanschaf van podiumdelen ten behoeve van de Sin-a-long bij het ZomerFeest op 30 juni.

Lees meer...

Activiteiten 500 jaar Dorpskerk

De komende dagen zijn er weer verschillende activiteiten in het kader van het jubileum.

Lees meer...

Jubileumboek ‘Vijf eeuwen Dorpskerk’

Het jubileumboek van de Barendrechtse Dorpskerk vindt in hoog tempo z’n weg naar de belangstellenden. Mensen die een boek hebben besteld, kunnen dat in de Dorpskerk afhalen. Dit kan op alle zaterdagen in mei van 10.00 tot 16.00 uur en op alle maandagen in mei van 10.00 tot 12.00 uur. 

Lees meer...

Koremans maakt mooiste bloemstuk

Tijdens ‘Dorpskerk in Bloei’ waren in de Dorpskerk van Barendrecht bloemstukken te zien, ontworpen door plaatselijke bloemisten. Hiervan is de inzending van Bouquetterie Koremans door de jury uitgeroepen tot winnaar.

Lees meer...

Sing-a-long op ZomerFeest

Na het succes van vorig jaar zal bij het ZomerFeest op 30 juni in de Oude Dorpskern in Barendrecht weer een Sing-a-long plaats vinden.
Er wordt een gelegenheidskoor gevormd dat de basis is voor het grote zangspektakel dat op het Doormanplein plaats vindt.

Lees meer...

Harmonie speelt bij de Roparun

Voor het vierde achtereenvolgende jaar zal  Harmonievereniging Barendrecht aanwezigzijn om de doorkomst van de Roparun muzikaal op te luisteren. Dit keer gebeurt dat op maandag 28 mei, Tweede Pinksterdag. 

Lees meer...

Rookmelders voor woningen Patrimonium

Woonvereniging Patrimonium Barendrecht plaatst in al haar woningen rookmelders. Patrimonium is onder meer eigenaar van de woningen in de Zeeheldenbuurt.

Lees meer...

Tweede Open Podium Barendrecht Klassiek

Zaterdag 12 mei vindt in de Dorpskerk het tweede open podium van Barendrecht Klassiek plaats. De deuren van de kerk aan de Dorpsstraat 146 staan vanaf 10.30 uur open.

Het goed gevulde programma is verdeeld in vier blokken met daartussen korte pauzes. 

Lees meer...

Jubileumactiviteiten Dorpskerk

In het kader van het Dorpskerkjubileum hebben een aantal koren en muziekverenigingen aangeboden om een concert te geven in de jubilerende Dorpskerk. Als eerste in die rij zal op woensdag 9 mei het Christelijk gemengd koor Sanctus uit Rotterdam een concert geven. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis. Na afloop wordt er gecollecteerd voor de Stichting Vrienden van de Dorpskerk.

Lees meer...

Jubileumboek Dorpskerk leverbaar

Het jubileumboek van de Barendrechtse Dorpskerk vindt in hoog tempo z’n weg naar de belangstellenden. Toen het boek op 2 mei werd gepresenteerd, waren er al 500 exemplaren bij voorintekening verkocht.

Lees meer...

Rotary Barendrecht steunt het ZomerFeest

Rotaryclub Barendrecht zal het ZomerFeest in de Oude Dorpskern van Barendrecht op 30 juni financieel steunen. Het feest vind voor de derde maal plaats.

Het ZomerFeest beoogt een familiefeest te zijn waar jong en oud aan hun trekken kunnen komen.

Lees meer...

500-jarig bestaan van de Dorpskerk gevierd

Met twee bijeenkomsten is woensdag 2 juni het 500-jarig bestaan van de Dorpskerk gevierd. ’s Middags lag de nadruk op de historie van het kerkgebouw. ’s Avonds was er vooral aandacht voor de ontwikkeling die het geloof de afgelopen eeuwen doormaakte. 

Lees meer...

Filmvoorstellingen in D'Ouwe School

De Dorpskerk - Portret van een 500 jarige

Op zaterdag 5 mei zal de Historische Vereniging Barendrecht een reeks voorstellingen geven van haar film ten bate van de jarige Dorpskerk.

Vanaf 10.00 tot en met 14.00 uur zal steeds op het hele uur de 40 minuten durende film worden gestart.

Lees meer...