Nieuwsarchief

april 2012

Harmonievereniging Barendrecht ontvangt gift van DeltaPort Donatiefonds voor gedichtenwedstrijd

Harmonievereniging Barendrecht heeft van het DeltaPort Donatiefonds een bijdrage van vijfhonderd euro ontvangen. De vereniging heeft van deze gift de promotie van de gedichtenwedstrijd voor 5 mei kunnen financieren. Alle 4500 scholieren van de Barendrechtse basisscholen kregen persoonlijk een uitnodiging om mee te doen aan deze wedstrijd.

Lees meer...

Jubileumactiviteiten in 500-jarige Dorpskerk

De komende dagen zijn er weer verschillende jubileum-activiteiten in de 500-jarige Dorpskerk.
Op zaterdag 5 mei is de kerk van 10.00 tot 16.00 uur open voor bezoekers. Er zijn rondleidingen naar ‘onbekende plekken’ in de kerk.

Lees meer...

Zonnige en druk bezochte Koninginnedag

Naar schatting tweeduizend mensen bezochten op Koninginnedag de Dorpskerk. Ze konden daar genieten van de Dorpskerk in Bloei, een geslaagde combinatie van een 500 jaar oude kerk en 1600 witte rozen. Veel mensen bleven een tijdje zitten om te genieten van het spel van Barendrechtse organisten. Ook burgemeester Jan van Belzen bezocht de kerk.

Lees meer...

Gekleurd kerkraam onthuld

Nienke Hogervorst heeft op Koninginnedag in de Dorpskerk van Barendrecht het door haar ontworpen gekleurde kerkraam onthuld. Ze deed dat samen met ambachtsvrouwe Elisabeth van Loon, die in 1512 de kerk stichtte.

Lees meer...

Géén verkeershinder tijdens jubileumfeest Dorpskerk op 2 mei!

De wegwerkzaamheden in het centrum van Barendrecht worden opgeschort op 2 mei, in verband met het jubileum van de Dorpskerk.

Lees meer...

Vergadering over wegafsluiting tijdens jubileumfeest Dorpskerk

Mede naar aanleiding van het persbericht Wegafsluiting hindert Dorpskerkjubileum van zaterdag 21 april heeft het gemeentebestuur laten weten dat er maandagochtend 23 april op het gemeentehuis wordt vergaderd over deze zaak. Geprobeerd wordt om een oplossing te vinden, zodat de viering van het jubileum van de Dorpskerk niet wordt gehinderd.

De Stuurgroep Toekomst Dorpskerk juicht deze snelle actie van de gemeente toe. 

Lees meer...

Wegafsluiting hindert Dorpskerkjubileum

De viering van het 500-jarig bestaan van de Dorpskerk van Barendrecht dreigt bemoeilijkt te worden door wegwerkzaamheden die de gemeente laat uitvoeren. Het jubileum van de kerk wordt op woensdag 2 mei gevierd met twee bijeenkomsten. Daarvoor zijn honderden gasten uitgenodigd.

Lees meer...

Dorpskerk van Barendrecht jubileert

Woensdag 2 mei is het vijfhonderd jaar geleden dat de Dorpskerk van Barendrecht werd ingewijd als rooms-katholieke parochiekerk. De Hervormde Gemeente viert het jubileum op die dag met twee feestelijke bijeenkomsten en de publicatie van een boek.

De Dorpskerk, het oudste Rijksmonument van Barendrecht, is in de loop der eeuwen een plaats van samenkomst voor de hele gemeenschap van het dorp geweest. Daarom wil de Dorpskerkgemeente zoveel mogelijk inwoners betrekken bij de viering van het vijfde-eeuwfeest.

Lees meer...

Dorpskerk Barendrecht open tijdens Koninginnedag

Koninginnedag wordt in Barendrecht traditioneel gevierd met activiteiten in de oude dorpskern rondom de 500-jarige Dorpskerk. Ook de kerk zelf is dit jaar op maandag 30 april een bezoek meer dan waard. Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen bezoekers hier genieten van ‘De Dorpskerk in Bloei’. De toegang is gratis.

Lees meer...

Herdenking op 4 mei

Bij het monument op het Doormanplein wordt vrijdag 4 mei de jaarlijkse dodenherdenking gehouden. 
Voorafgaand vindt een bijeenkomst plaats in de Dorpskerk. Deze wordt georganiseerd door het Comité 4 mei-herdenking, in samenwerking met Oranjevereniging Juliana en de gemeente.

De bijeenkomst begint om 19.00 uur en wordt geopend door burgemeester Jan van Belzen.

Lees meer...

Sperwer nuttigt ontbijt

Is er nog natuur in de oude dorpskern van Barendrecht? Jazeker, maar je moet wel geluk hebben om er iets van te zien. Zoals deze sperwer (een mannetje) die dinsdag om 7.30 uur een duif als ontbijt nam. Zomaar op de stoep in de Helfrichstraat. 

Lees meer...

Harmonievereniging speelt op 4 en 5 mei

Op 4 mei zal het Harmonieorkest van Barendrecht zich weer, keurig in uniform gestoken, opstellen naast het monument in de Dorpsstraat.

Na de 2 minuten stilte, die worden aangegeven door de trompetsolo, zal het orkest het Wilhelmus spelen, waarna er gedurende het defilé verschillende koralen ten gehore worden gebracht.

Lees meer...

Eerste Open Dorpskerk

In de Dorpskerk vonden zaterdag 14 april verschillende jubileumactiviteiten plaats.

De Snuffelmarkt bestond 20 jaar. Liefhebbers van muziek konden de hele middag in de 500-jarige kerk genieten van optredens.

Lees meer...

Tentoonstelling over Dorpskerk

De Historische Vereniging Barendrecht heeft in zaal De Ontmoeting een tentoonstelling geplaatst over de geschiedenis van de Dorpskerk. Op enkele panelen zijn documenten, knipsels en foto's over de kerk te zien. Ook staan hier voorwerpen, zoals collectebussen en een kussentje. In een vitrine is een model van de kerk en een aantal bijbels te zien.

Lees meer...

Veilig uitgaan in de Oude Dorpskern

De meeste inwoners van de Oude Dorpskern ondervinden wel eens overlast van het uitgaan in het centrum van Barendrecht. Dit blijkt uit het rapport ‘Veilig uitgaan in Barendrecht’.

Het rapport is in opdracht van de gemeente Barendrecht gemaakt door onderzoekers van de gemeente Rotterdam. Zij ondervroegen eind vorig jaar zowel bewoners als uitgaanspubliek door middel van een enquête.

Lees meer...

Kerktuin opent seizoen met stekkendag

De kerktuin achter de Dorpskerk opent zaterdag 14 april het nieuwe seizoen met de traditionele verkoop van stekjes van tuin- en kamerplanten. Ook worden bakjes met violen en tuinboeken te koop aangeboden. De opbrengst is bestemd voor de verdere verfraaiing van de tuin met bomen, planten en struiken waarover in de Bijbel wordt geschreven. De verkoop is van 10 uur ´s morgens tot 1 uur ´s middags.

Lees meer...