Nieuwsarchief

januari 2012

Station te koop

Het station van Dordrecht is te koop. Inclusief interieur en verlichting. Belangstellenden kunnen terecht in de Dorpsstraat.

Het gaat om een model van het historische Dordtse station, uitgevoerd in schaal 1:87. Het is anderhalve meter lang en toont het gebouw zoals het er in de jaren zeventig uitgezien heeft. 

Lees meer...

Snuffelmarkt verkoopt schaatsen

De Snuffelmarkt opent zaterdag 4 februari haar deuren niet alleen voor de algemeen bekende artikelen, maar juist voor de verkoop van goede tweedehands schaatsen. In alle soorten en maten zijn ze voorradig. En uiteraard tegen een zeer lage prijs.

Lees meer...

Winter in de Dorpskern

De sneeuval van maandag 30 januari heeft in de oude dorpskern weer voor een bijzondere sfeer gezorgd. Zelfs op de palmbomen voor café Den Pimpelaer lag een laagje sneeuw. 

Lees meer...

Myra van de Korput wint prijs met hoed

Tijdens de Nederlandse landelijke hoedendag, afgelopen zaterdag in Utrecht, won Myra de derde publieksprijs.

De winnende hoed zal vanaf half februari te zien zijn in de Bibliotheek ’t Kruispunt in Barendrecht.

Lees meer...

Presentatie over Afrika

Marja Verhave en Geert Bos houden op woensdag 25 januari in de Dorpskerk een avond waarop ze vertellen over hun ervaringen met de hulp aan kleine kinderen in Ghana.

Lees meer...

Jubileumkaarten Dorpskerk

Ter gelegenheid van het jubileum van de Dorpskerk van Barendrecht is er een serie ansichtkaarten gedrukt van het exterieur en het interieur van de 500-jarige kerk.

De werkgroep Verjaardagsfonds heeft een groot deel van de kaarten aangekocht om in het komende jaar te gebruiken. Op die manier zullen alle leden van de Dorpskerkgemeente minimaal één jubileumkaart ontvangen.

Lees meer...

Koffieconcert in Dorpskerk

De Stichting Barendrecht Klassiek houdt zondag 12 februari een koffieconcert in de Dorpskerk.

Celliste Katja Dirven-Didichenko en pianiste Elena Livsjits staan samen garant voor een concert op hoog muzikaal niveau. Zij zullen de stukken zelf toelichten. De beide musici zijn afkomstig uit de Oekraine. Beiden studeerden cum laude af.

Lees meer...

Dorpskerk DVD op LOKOM TV

In de periode van woensdag 11 januari tot en met 31 januari zal een trailer van de DVD "De Dorpskerk, portret van een 500 jarige" worden uitgezonden op LOKOM TV. Daardoor kunt u al vóór de aanschaf een indruk kan krijgen van deze mooie en 40 minuten durende jubileumfilm.

Lees meer...