Nieuwsarchief

oktober 2011

Nieuwe predikant

Vanaf 1 oktober heeft de Dorpskerk een interim-predikant: ds. N. de Lange uit Zoetermeer. De komende zes maanden houdt hij zich vooral bezig met het begeleiden van de kerkenraad. Daarna moet een reguliere nieuwe predikant worden beroepen.

Lees meer...

Opvallend dak

De oude dorpskern is tegenwoordig beschermd dorpsgezicht. Toch gebeurt er wel eens iets wat daar niet bij lijkt te passen. Zo werd onlangs op het dak van de Rehobôthschool aan de Dorpsstraat een installatie geplaatst voor het verbeteren van het klimaat in de school.

Lees meer...

Scherven gevonden bij Heuvelsteyn

Op de bouwplaats naast De Boom, aan de Dorpsstraat, wordt momenteel grondwerk verricht voor de bouw van appartementencomplex Heuvelsteyn. Ooit stond op deze plaats boerderij Heuvelsteyn.

Lees meer...

Website over geschiedenis Barendrecht

Tijdens een druk bezochte bijeenkomst in D’Ouwe School is zaterdag 1 oktober de nieuwe website over de geschiedenis van Barendrecht ‘geopend’.
De website richt zich vooral op scholieren die op zoek zijn naar informatie over het verleden van Barendrecht. Zij vinden op de website teksten, foto’s en filmpjes.

Lees meer...

Derde WinterFeest op zaterdag 10 december

Op 10 december wordt in de oude dorpskern van Barendrecht het derde WinterFeest gehouden.
Na een succesvol Winterfeest op 11 december 2010 heeft de organisatie bij de evaluatie van het eveneens succesvolle maar wat vochtige Zomerfeest op 26 juni, weer plannen gemaakt voor het komende WinterFeest.

Lees meer...