Nieuwsarchief

juni 2011

Lichtjesactie

De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht is tijdens het Zomerfeest een actie gestart voor het verlichten van de grote boom op het grasveld voor de Dorpskerk. Volgens de vereniging draagt die verlichting in de winter bij aan de gezelligheid van het oude centrum.

Lees meer...

Zomerfeest -abseilen groot succes

Ruim 30 deelnemers waagden de 35 meter hoge afdaling vanaf de Watertoren.
Als eerste ging wethouder Bas Nootenboom over het muurtje.

Lees meer...

Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Buitenhuis - Rensink

Op donderdag 23 juni is mevrouw Buitenhuis - Rensink, woonachtig aan de Dorpsstraat, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving de Koninklijke Onderscheiding in haar eigen huis uit handen van burgemeester Jan van Belzen. Tijdens de Lintjesregen van 29 april jongstleden was zij wegens privé-omstandigheden verhinderd. De 62-jarige mevrouw Buitenhuis - Rensink zet zich sinds geruime tijd in voor de samenleving. De aard, duur, uitstraling en betekenis van haar activiteiten hebben geleid tot een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Lees meer...

Wethouder start abseilen Watertoren

Wethouder Bas Nootenboom is tijdens het Zomerfeest van zaterdag 25 juni om 11:00 uur de eerste deelnemer aan het abseilen van de Watertoren.
Hij wordt beneden opgewacht door voorzitter Dik Buitenhuis van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. Daarna is het de beurt aan mensen die zich voor het abseilen hebben aangemeld.

Lees meer...

Doorkomst Roparun

Inmiddels voor het vierde jaar trok de Roparun-karavaan door de Dorpskern. Tweehonderdrieënzeventig teams passeerden het Doormanplein, waar diverse artiesten optraden.

Lees meer...

Motoren op Doormanplein

Traditioneel was het Doormanplein op Hemelvaartsdag weer gevuld met motoren. Op het plein was ’s middags aankomst van de 17e motorrit op Hemelvaartsdag. Met 130 deelnemers was de rit volgeboekt. Met de rit werd geldingezameld voor Danceclub the Hit en het McDonaldhuis.

Lees meer...