Nieuwsarchief

oktober 2009

Raad stemt in met beschermd dorpsgezicht

Maandagavond 26 oktober heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met het vaststellen van het beeldkwaliteitsplan beschermd dorpsgezicht ‘Waar oud het nieuwe ontmoet’. Het plan dient om de oude dorpskern te beschermen tegen toekomstige ontwikkelingen en de functie en kwaliteit te versterken. Met de aanwijzing van het beschermd dorpsgezicht en de vaststelling van het beeldkwaliteitsplan worden begin 2010 zowel de Welstandsnota als het bestemmingsplan aangepast.

Lees meer...

Watertoren in de steigers

De Watertoren staat de komende weken in de steigers. De toren krijgt een onderhoudsbeurt. Daarbij worden onder meer de voegen en het schilderwerk bijgewerkt.

Lees meer...

Bloemen voor Dirk van Beest

De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht heeft zaterdag 3 oktober Dirk van Beest van Atelier Ceramique verrast met een bos bloemen. Aanleiding was het tienjarig bestaan van de kunsthandel aan de Dorpsstraat 153.

Lees meer...

Kledingbeurs in Maranathakerk

In de Maranathakerk aan de Dorpsstraat 178a wordt dinsdag 6 oktober een tweedehands babykleding-, kinderkleding- en speelgoedbeurs gehouden. De beurs is open van 19.00 tot 20.30 uur.

Lees meer...

Najaarsmarkt in Rehobothschool

De activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente houdt zaterdag 10 oktober een najaarsmarkt. Deze vindt van 10.00 tot 16.00 uur plaats in de Rehobothschool aan de Dorpsstraat 184.

Lees meer...

Jeugddienst in Dorpskerk

In de Dorpskerk aan de Dorpsstraat 148 wordt zondag 11 oktober een jeugddienst gehouden. Aanvang 16.00 uur. Aan de dienst wordt meegewerkt door de flamenco-gitaristen Mischa en Benjamin Cok en pianist Lennart Morée. Het thema ‘Mensen beter dan apen?’ sluit aan bij het Darwin-jaar. Voorganger is ds. Philip van Wijk.

Lees meer...