Nieuwsarchief

juni 2008

Opnieuw onderzoek naar parkeerprobleem

Het bestuur van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht is niet tevreden met het rapport over het parkeren in de Dorpskern, dat enkele maanden geleden door studenten is opgesteld. Zowel het bestuur als stedenbouwkundige Maarten Ouwens hebben de indruk dat de kern van het probleem niet geraakt is.

Lees meer...

Werk aan Beschermd Dorpsgezicht gaat door

De voorbereidingen gaan door om de dorpskern de status van Beschermd Dorpsgezicht te geven. Dit heeft voorzitter Ard Kramer van de gemeentelijke monumentencommissie laten weten aan het bestuur van de vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.

Lees meer...

Zomeravondconcert op Doormanplein

Harmonievereniging Barendrecht geeft vrijdag 11 juli een zomeravondconcert op het Doormanplein. Er wordt opgetreden door het Harmonieorkest o.l.v. Arjan Muller en het Jeugdorkest o.l.v. Ivo Kouwenhoven. Het concert begint om 20.00 uur en zal tot omstreeks 22.00 uur duren.

Lees meer...

Brand aan Dorpsstraat

Aan de Dorpsstraat heeft dinsdag 24 juni aan het eind van de middag een uitslaande brand gewoed in het leegstaande pand waar automobielbedrijf Frijlink en kapper De Graaf waren gevestigd.

Lees meer...

Dorpskern schrikt van gepland ‘vuilniseiland’

De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht is geschrokken van het plan om ondergrondse afvalcontainers te plaatsen op het ‘eilandje van Goud’. De gemeente heeft recent de locaties bekendgemaakt van ondergrondse afvalcontainers in het centrum. De vereniging heeft hier extra kritisch naar gekeken, omdat de Dorpskern de status krijgt van beschermd dorpsgezicht.

Lees meer...