Nieuwsarchief

juni 2019

Kozijnen van huis Walesteyn weer wit

Huis Walesteyn is één van de mooiste monumenten van Barendrecht. Het huis uit 1746 staat aan de Dorpsstraat. Hier woonde onder meer burgemeester Pleun de Raadt en rentmeester Herman Roekx.

Lees meer...

Grasveld verboden voor honden

Er kan geen misverstand over bestaan: het grasveld rond de Dorpskerk is verboden voor honden. De gemeente Barendrecht heeft bij alle ingangen paaltjes geplaatst waarop dat is aangegeven.

Lees meer...

Barendrechtse Kunstmarkt: regen en zonneschijn

Het zat de organisatoren van de Barendrechtse Kunstmarkt zaterdag aanvankelijk niet mee. Om zes uur begon de dag voor Jo Polak en René Baan met een regenbui waar geen einde aan leek te komen. In de loop van de dag kwam er beter weer. En het werd ook gezellig druk op het Doormanplein, in de Dorpsstraat en in de Dorpskerk.

Lees meer...

Zorggroep De Toekomst erft schilderijen

Zorggroep De Toekomst heeft een bijzondere erfenis gekregen. Het zijn vijfhonderd kleurrijke schilderijen, gemaakt door Marga Weski.

Lees meer...

Tuinconcert met harpiste

Harpiste Ghislaine Voorrecht uit Stad aan ’t Haringvliet verzorgt zondag 23 juni het traditionele concert in de kerktuin na afloop van de eredienst in de Dorpskerk. Zij bespeelt dan haar Dusty-string folkharp. Het optreden begint om 11.30 uur en eindigt rond 12.15 uur.

Lees meer...

Barendrechtse Kunstmarkt met veel muziek

Het oude dorpscentrum van Barendrecht is op zaterdag 15 juni weer het decor van de bekende Barendrechtse Kunstmarkt.

Er komen zestig kunstenaars met uiteenlopende disciplines zoals: portrettekenen, schilderen in verschillende stijlen en technieken, glaskunst, sieraden, beelden van hout en steen, smeedwerk, brons, grafische technieken en fotografie op de gevarieerde kunstmarkt.

Lees meer...

Snuffelmarkt woensdagavond 19 juni open

Elke derde woensdag van de maand is de Snuffelmarkt geopend in de avonduren. De eerstvolgende keer is dat op 19 juni van 18.30 tot 20.30 uur.

Tijdens deze openingsuren zijn er speciale acties. Zo zullen alle boeken met een gele sticker voor € 0,50 worden verkocht en is alle kleding te koop voor € 1,00. Deze aanbieding is alleen geldig op de woensdagavond. Verder is er een grote diversiteit aan artikelen, variërend van serviesgoed tot spellen en puzzels, boeken en platen en nog veel meer, tegen een schappelijke prijs.

Lees meer...

Warm welkom voor de Roparun

De teams van de Roparun trekken vandaag (maandag 10 juni) weer door Barendrecht. In de Oude Dorpskern worden ze bij Heuvelsteyn verwelkomd door Harmonievereniging Barendrecht. Op het Doormanplein zorgt de horeca voor muziek en gezelligheid.

Lees meer...

Nog enkele plaatsen beschikbaar bij de taxatiemiddag van de HVB

Bij de Historische Vereniging Barendrecht is op dinsdag 18 juni een taxatiemiddag in het museum van D’ Ouwe School.

Arne Bonsaksen, gecertificeerd registertaxateur van Vendu Notarishuis uit Rotterdam, is dan aanwezig van 13.30 uur tot 16.30 uur. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Lees meer...

Programma ZomerFeest 2019 is rond

Van de opening door de burgemeester tot de laatste klanken van de optredens. Het programma voor het ZomerFeest op zaterdag 29 juni is rond. Woensdag legde de organisatie er de laatste hand aan.

Nieuw dit jaar is de autoshow in de Dorpsstraat. De aanmeldingen komen nog binnen. Geschat wordt dat 35 eigenaren hier trots hun klassieke auto komen tonen.

Lees meer...

Mozart, Beethoven en Schubert op fortepiano in de Dorpskerk

Stichting Barendrecht Klassiek organiseert, in samenwerking met de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk, op zondag 16 juni alweer het laatste zondagmiddagconcert van het seizoen 2018-2019.

Lees meer...

Doorkomst Roparun in Oude Dorpskern

De deelnemers aan de Roparun komen op Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni, door Barendrecht. Op het plein voor het gemeentehuis worden de lopers verwelkomd door burgemeester Jan van Belzen.

Lees meer...

Aanmelden voor oldtimershow Zomerfeest Barendrecht

Een oldtimershow is een nieuw element van het ZomerFeest, dat dit jaar gehouden wordt op zaterdag 29 juni.

Barendrecht telt veel liefhebbers van klassieke auto’s. Sommige mensen vertroetelen zelfs een oldtimer in hun eigen garage. De organisatoren van het feest wilden eens iets doen voor deze groep bezoekers.

Lees meer...