Nieuwsbericht

Wethouder Roopram: spreekuur in ’t Ouwe Durp

Wethouder Reshma Roopram

Wethouder Reshma Roopram houdt vrijdag 15 februari voor het eerst spreekuur in ’t Ouwe Durp aan de Dorpsstraat 156. Roopram heeft als wijkwethouder de Oude Dorpskern en omliggende wijken in jaar portefeuille.

Het spreekuur is steeds op vrijdag. De volgende data zijn: 15 maart, 19 april, 17 mei, 21 juni, 20 september, 18 oktober, 15 november en 13 december.

De uitleg van de wethouder over het nieuwe spreekuur:
Het gemeentelijk beleid wordt bepaald door de gemeenteraad en de ambtenaren voeren het uit, maar ik ben als wethouder verantwoordelijk voor mijn portefeuille (zorg, welzijn, jeugd en volksgezondheid). Wmo, wijkteams, jeugdhulp, vroegsignalering, aanpak dementie en het bestrijden van eenzaamheid. Enkele voorbeelden van stuk voor stuk belangrijke onderwerpen.
De belangrijkste vraag is voor mij, werkt het? Ooit zei een wethouder in Amsterdam "in geouwehoer kun je niet wonen" en zo is het. Met zijn uitspraken in mijn achterhoofd vind ik het van groot belang om goed in contact te blijven met u, onze inwoners. U weet en ervaart vaak zelf of iets werkt of niet. Wat kan beter? Of wat wordt er gemist en kunt u als inwoners zelf oppakken? Ik ben enorm benieuwd naar uw ideeën, ervaringen of gewoon een gesprek van mens tot mens.

Naast wethouder zorg, welzijn, jeugd en volksgezondheid ben ik ook wijkwethouder van Dorpzicht, Centrum West, Paddewei en Bijdorp. Dit betekent dat inwoners van die wijken met hun vragen of ideeën bij mij terecht kunnen. Ook voor onderwerpen die niet binnen mijn portefeuille vallen. Ik ga heel graag met u in gesprek. Zo gaan we samen voor Barendrecht!
U hoeft hiervoor straks niet meer speciaal naar het gemeentehuis, want vanaf 15 februari ben ik elke maand van 10.00 – 12.00 uur te vinden in koffie- en theespeciaalzaak Het Ouwe Durp (Dorpsstraat 156). Zij stellen hun locatie voor ons beschikbaar. Ontzettend fijn en met een lekker drankje zit het dus ook wel goed! Komt u ook eens langs?

Hartelijke groeten,
Reshma Roopram

Ga terug