Nieuwsbericht

Waarderingsspeld voor Wim Mes

Kees Vos, voorzitter van de wijkkerkenraad, overhandigt de oorkonde aan Wim Mes

Als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger, heeft Wim Mes zaterdag 5 januari de waarderingsspeld van de Dorpskerkgemeente ontvangen.

De speld en de daarbij behorende oorkonde werden Wim Mes overhandigd tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Ontmoeting, de zaal naast de Dorpskerk. Daar was Mes met een smoesje heen gelokt, want hij staat niet graag in het middelpunt van de belangstelling.

De aanleiding voor het verlenen van de waarderingsspeld is de jarenlange inzet van Wim Mes voor de kerktelefoon. Door deze verbinding konden mensen de kerkdienst thuis volgen. Een uitkomst voor bejaarden en zieken die de kerk niet meer konden bezoeken.

Wim Mes startte met het werk voor de kerktelefoon in 1970. Tegenwoordig zijn de kerkdiensten te beluisteren via kerkomroep.nl. Wim Mes is zelf één van de vaste luisteraars.

Naast zijn werk voor de kerktelefoon heeft Wim Mes nog meer verdiensten voor de Dorpskerk. Na de restauratie in de jaren zestig was hij verantwoordelijk voor de nieuwe geluidsinstallatie. Ook de lampen die nog steeds aan het plafond van de kerk hangen, zijn er toen door zijn inzet gekomen. Mes was verder onder meer diaken en huisdrukker van de kerk.

Ga terug