Nieuwsbericht

Veranderdag: van tuinonderhoud en behangen tot een dagje uit

Deelnemers aan de Veranderdag gaan op zaterdagochtend op weg naar hun project. (foto: Arco van der Lee)

De deelnemers aan de Veranderdag hebben zich zaterdag 6 april ingezet voor 32 projecten. De dag begon voor de 140 deelnemers bij de Watertoren en werd afgesloten in de Ontmoeting. Stichting Present Barendrecht kijkt tevreden terug op de achtste editie van de dag.

De deelnemers gingen naar projectadressen in Barendrecht en in Heerjansdam, bepakt en bezakt met klusmaterialen, tuingereedschappen, koffiekannen en lunches.

Verdeeld over 32 projecten werd er door de vrijwilligers van alles gedaan. Zij zetten zich in voor plaatsgenoten die gebaat waren met de inzet van een groep vrijwilligers. Er werd geklust in tuinen, er werden kamers behangen, tuinhekjes geplaatst en er waren uitjes naar o.a. GlowGolf en bowlingbanen met cliënten van Humanitas, Stichting IJsselmonde-Oost en ASVZ.
Ouderen van de Zonnebloem en Zorggroep de Toekomst gingen naar de Intratuin en het Mariniersmuseum. Voor het vervoer werden door Van Gent Autoverhuur, Antwan Tuin Totaal en Laurens de Elf Ranken busjes beschikbaar gesteld. De uitjes met mensen met een beperking werden mede mogelijk gemaakt door een donatie van Stichting SSVGR. De uitjes voor ouderen konden georganiseerd worden dankzij bijdragen van de PKN Gemeente Barendrecht en Lions Club IJsselmonde.

Zowel vrijwilligers, hulpontvangers als maatschappelijke organisaties lieten na afloop weten dat het een geweldige dag was geweest. Een hulpverlener zegt: “het is niet alleen haar tuin waar mijn cliënte zich niet meer voor schaamt, het brengt haar ook een stukje vertrouwen in de mens terug! Reactie van een vrijwilliger: “Voor ons allemaal is het ook een Veranderdag geweest, ook daarin is jullie opzet 100% geslaagd. Dankjewel!”

De organisatie was in handen van Present Barendrecht. Ook verleenden vele sponsoren hun medewerking aan deze dag. Zo schonken Albert Heijn Middenbaan en Carnisse Veste lunchbenodigdheden, Boerderijwinkel Dorpzicht heerlijk fruit en Hoveniersbedrijf Paul Casteleijn viooltjes en potgrond voor de tuinen van diverse woonlocaties van Humanitas. Om de tientallen tuinierende vrijwilligers te kunnen voorzien van materialen leende GKB Groep tuingereedschap uit waarmee de klussen uitstekend geklaard konden worden en leverde houthandel W. Barendregt buitenbeits. De paastakken van het Rozenpakhuys geven de woonlocaties van Humanitas en Meliom de komende weken een feestelijke aanblik.

De Veranderdag is van oorsprong een initiatief vanuit de PKN Kerken, maar is inmiddels uitgegroeid tot een evenement voor alle Barendrechters die zich in willen zetten voor een ander.

Wie ook een keer aan de slag met een groep vrijwilligers, kan contact opnemen met Present via: info@presentbarendrecht.nl.

(bron: Stichting Present Barendrecht)

Ga terug