Nieuwsbericht

Renovatie flats Oude Haven afgesloten met uitstapje

Renovatie flats Oude Haven afgesloten met uitstapje

De renovatie van de flats aan de Oude Haven is bijna voltooid. Zaterdag 13 april was er daarom een uitstapje voor de bewoners en vrijwilligers.

De renovatie is uitgevoerd in opdracht van eigenaar Patrimonium. Vooral voor veel oudere bewoners was het een hele klus om gordijnrails te verwijderen en meubels te verplaatsen. Gelukkig konden ze een beroep doen op een grote groep vrijwilligers. Daarbij werd onder mee samengewerkt door Stichting Present, de Lions, Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht en Bewonersvereniging Oude Dorpskern Barendrecht.

Stichting Present heeft het initiatief genomen om de renovatie af te sluiten met een uitje voor de bewoners en de vrijwilligers. Zaterdagochtend verzamelden 50 bewoners, 12 vrijwilligers en enkele medewerkers van Patrimonium zich in het gemeentehuis. Daar werden ze welkom geheten door wethouder Reshma Roopram. Zij prees de vrijwilligers. “Zij hebben zich keihard ingezet voor dit mooie project door gordijnrails de plaatsen en verhuizingen in  gang te zetten. Petje af voor al dat werk.”

De wethouder gaf ook complimenten aan de bewoners die bereid waren om de vrijwilligers in hun huis toe te laten.

De renovatie van de flats heeft volgens de wethouder iets belangrijks aangetoond. “Naastenliefde, er zijn voor je buren. Dit project heeft laten zien dat het er is.”

Er is ook waardering voor de manier waarop de aannemer het werk uitvoert. Dat bleek uit het applaus dat een medewerker van de aannemer zaterdagochtend kreeg van de bewoners.

Het werk aan de flats is nog niet helemaal klaar. Er wordt nog gewerkt aan de galerijen, die niet meer voldoen aan de hedendaagse normen.

Na de bijeenkomst in het gemeentehuis stapten bewoners en vrijwilligers in een bus voor een dagje naar het Biesbosch Museum.

Ga terug