Nieuwsbericht

Parkeerverbod op het Doormanplein uitgesteld

Het invoeren van een parkeerverbod op het Doormanplein in de oude dorpskern van Barendrecht wordt doorgeschoven. Het plan was om het Doormanplein vanaf 1 februari autovrij te maken en twee blauwe zones aan te leggen in de directe nabijheid. Dit is uitgesteld omdat de gemeente hierover nog in gesprek was met belanghebbenden in de projectgroep. Op korte termijn wordt bezien wanneer de maatregelen uitgevoerd kunnen worden.

Het complete verkeersbesluit is 10 november 2015 gepubliceerd in de Staatscourant en voorziet in het autovrij maken van het Doormanplein en de aanleg van twee blauwe zones. Het is de bedoeling dat langparkeerders, waaronder werknemers en ondernemers, voortaan buiten de Oude Dorpskern de auto parkeren. Op het verkeersbesluit, in te zien via overheid.nl, zijn diverse bezwaarschriften ingediend door bewoners die vrezen voor extra parkeerdruk en ondernemers die nadelen zien voor hun onderneming.

Aantrekkelijk plein

Het Doormanplein is een belangrijk onderdeel van de historische Oude Dorpskern. Het was vroeger een plek waar bewoners elkaar ontmoetten. Het verbeteren van de uitstraling van het Doormanplein en het in ere herstellen van het plein als ontmoetingsplek zijn de belangrijkste redenen om het Doormanplein autovrij te maken.

(bron: gemeente Barendrecht)

Ga terug