Nieuwsbericht

Mevrouw Gouman erelid Vereniging Dorpskern

Voorzitter Peter Jongenotter feliciteert mevrouw Gouman met haar erelidmaatschap.

Tijdens de jaarvergadering van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht is mevrouw Gouman benoemd tot erelid.
Mevrouw Gouman heeft lang in de woning naast de Watertoren gewoond.

Ze vertelde in november 2016 tijdens de jaarvergadering over de tijd dat haar man de laatste chef van het Barendrechtse waterleidingbedrijf was. Hij werd dat in 1971. Het gezin Gouman woonde daarom naast de toren. Daar maakte mevrouw Gouman het wel en wee van de Barendrechtse watervoorziening van nabij mee.

Sinds 1 januari 1981 is de Watertoren niet meer in gebruik voor de winning van drinkwater. Samen met haar man maakte ze een plan voor een nieuw gebruik van de toren. Zo hadden ze in de jaren tachtig een begeleid wonen project op de begane grond van de toren.

Mevrouw Gouman heeft de buurt om haar heen zien veranderen. Jongerencentrum ’t Gympie verdween. In plaats daarvan kwam de Historische Vereniging naar het oude schoolgebouw. De kerk sloopte haar verenigingsgebouw en bouwde de Ontmoeting. En dat zijn nog maar een paar van de veranderingen sinds 1971.
Een verandering is ook het vertrek van mevrouw Gouman. Sinds kort woont ze aan de andere kant van de Barendrechtseweg in een mooi appartement.

Tijdens de jaarvergadering op woensdag 21 november werd ze als nieuw erelid van de vereniging door voorzitter Peter Jongenotter verrast op een boeket bloemen.

Ga terug