Nieuwsbericht

Dorpskern tevreden over inpassing vuilcontainer

werkzaamheden vuilcontainer

De Vereniging Dorpskern Oud Barendrecht is tevreden over de manier waarop de gemeente de ondergrondse vuilcontainer tussen Dorpsstraat 172 en 168 wil plaatsen.

Eind 2008 heeft de vereniging een bezwaarschrift ingediend tegen het plan van het college om op het ‘eilandje van Goudt’ in de Dorpsstraat een ondergrondse vuilcontainer te plaatsen. De vereniging vond dit niet passen bij het beschermd dorpsgezicht.

De gemeente reageerde op dit bezwaar door met een nieuwe locatie te komen: voor de ingang van het rijksmonument Dorpsstraat 163. De Vereniging Dorpskern Oud Barendrecht maakte ook daar bezwaar tegen.

In plaats van een gang naar de Raad van State besloten de gemeente en de vereniging om in gesprek te gaan over een oplossing. Die is nu gevonden. De container komt er, maar op een andere plek. De container komt op enkele meters ten oosten van het woonhuis Dorpsstraat 172 en wordt aan drie kanten omsloten door een beukenhaag. De boom bij de toegang van Dorpsstraat 163 kan blijven staan. De rest van de groenstrook wordt beplant met kardinaalsmuts en hypercium.

Voorzitter Dik Buitenhuis van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht is tevreden met de nu gevonden oplossing. “We hebben daarbij geen concessies gedaan”, benadrukt hij. De vereniging heeft het bezwaarschrift tegen de vuilcontainer ingetrokken .

De gemeente Barendrecht heeft de omwonenden in een brief laten weten dat de container wordt geplaatst. De werkzaamhden voor de plaatsing zijn inmiddels begonnen.

 

  werkzaamhden vuilcontainer    werkzaamhden vuilcontainer

Ga terug