Nieuwsbericht

Burenhulp gevraagd voor bewoners Oude Haven

Eén van de flats aan de Oude Haven. (foto:  Arco van der Lee)

Vanaf juni gaat Woningbouwvereniging Patrimonium groot onderhoud uitvoeren aan de appartementen en de bergingen aan de Oude Haven.

Veel bewoners van deze woningen zijn behoorlijk op leeftijd en sommigen hebben geen of weinig familie om hen te ondersteunen bij de (voorbereidende) werkzaamheden die in huis van de bewoners zelf worden verwacht. Vandaar dat Patrimonium met aannemers en onderaannemers heeft geregeld dat zoveel mogelijk werkzaamheden voor bewoners worden gedaan door deze professionele organisaties.

Maar zij kunnen niet alles doen. Dat is de reden dat de Bewonerscommissie van de Oude Haven, Stichting Present Barendrecht, Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht en Patrimonium de handen ineen slaan om daar waar nodig bewoners met ondersteuning van vrijwilligers te helpen.

Het gaat daarbij bijvoorbeeld om hulp bij het uitruimen van kasten, losschroeven van dingen die aan de muur hangen en ondersteuning bij het uitzoeken van spullen in de bergingen. Allemaal in overleg met de bewoners uiteraard.

Het betreft steeds korte overzichtelijke klussen gedurende de periode waarin het groot onderhoud plaatsvindt. Wanneer u het leuk vindt om uw buren hiermee als vrijwilliger te ondersteunen, kunt u zelf aangeven wanneer en hoe vaak u hiervoor beschikbaar bent. Stichting Present zal u vooraf nader informeren, zal zorgen voor de planning en de kennismaking met de bewoners begeleiden.

Alle praktische burenhulp is heel erg welkom!

Wilt u zich als vrijwilliger inzetten voor deze klus? Wilt u eerst meer informatie?
Neem dan contact op met: Stichting Present Barendrecht, coördinator Pia van Dalen, 06-11333830, info@presentbarendrecht.nl.

Ga terug