Nieuwsbericht

Akkoord over extra parkeerplaatsen bij Bethelkerk

Parkeerplaatsen bij de Bethelkerk (fot Arco van der Lee)

De gemeente Barendrecht en de Protestante Gemeente Barendrecht hebben vorige week een overeenkomst getekend voor extra parkeerplaatsen in het centrum van Barendrecht. Het gaat om 32 plaatsen bij de Bethelkerk, die met ingang van 1 februari worden gehuurd.

De parkeerplaatsen zijn te gebruiken door ondernemers en werknemers van de bedrijven rond het Doormanplein. Zo blijft er voldoende parkeergelegenheid voor bezoekers en omwonenden.

Autovrij Doormanplein

Gemeente Barendrecht is een voorstander van een autovrij Doormanplein. Dat maakt ook deel uit van de door de gemeenteraad vastgestelde Visie Doormanplein. Het Doormanplein heeft een belangrijke betekenis voor Barendrecht. Het is onderdeel van de cultuurhistorische Oude Dorpskern en van oudsher een ontmoetings- en verblijfsgebied. Het verbeteren van de kwaliteit in dit historische gebied en het realiseren van een aantrekkelijke ontmoetingsplek zijn doelstellingen waarvoor de gemeente zich inzet, samen met de projectgroep Oude Dorpskern. Een belangrijk onderdeel hiervan is een autovrij Doormanplein. Het verkeersbesluit van de Gemeente daarover werd door de bewonersvereniging Oude Dorpskern (met daarin een aantal omwonenden en een ondernemer) aangevochten, onder andere omdat er volgens hen onvoldoende alternatieve parkeergelegenheid werd geboden. De rechtbank heeft op hun verzoek het verkeersbesluit geschorst tot de uitspraak in beroep. De Gemeente Barendrecht heeft inmiddels een verweerschrift naar de rechtbank gestuurd. De rechter moet nog een uitspraak doen over de zaak.

Wethouder Dirk Vermaat: “We blijven zoeken naar oplossingen die voor iedereen, en met name voor omwonenden, ondernemers en bezoekers aanvaardbaar zijn. We komen graag tegemoet aan de wensen die zij hebben voor voldoende alternatieve parkeergelegenheid in de omgeving. De huur van deze 32 plekken bij de Bethelkerk helpt daarbij.”

Locatie

Het gaat in totaal om twee parkeerterreinen rondom de Bethelkerk: 16 plekken aan de Kerkwegzijde en 16 plekken aan de zijde van de Barendrechtseweg. De ingang blijft aan de Kerkweg, in verband met een te groot hoogteverschil tussen het parkeerterrein en de Schaatsbaan. Het parkeerterrein is op zondagochtend tot 12:00 uur en bij enkele incidentele gebeurtenissen niet beschikbaar.

(bron: gemeente Barendrecht, foto Arco van der Lee)

Ga terug